Diner

  • Diner
  • 20 minuten
  • 10 personen

Pasta tonijn (uit de voorraadkast)

Met een pastagerecht zit je altijd goed! Pasta is lekker, zacht en smakelijk, zelfs als je álle ingrediënten uit de voorraadkast gebruikt. Met verschillende blikjes en potjes zet je een verrukkelijke pasta tonijn op tafel voor jouw bewoners.

Ingrediënten

  • 625 gram penne (of andere pasta naar keuze)
  • 800 gram tonijnstukken in olie
  • 3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gram doperwten
  • 1 kilo cherrytomaatjes
  • 1 kilo tomatenblokjes
  • 125 gram olijven (groen/zwart)
  • 125 gram kappertjes
  • 20 blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking. Giet de tonijn af en vang de olie uit het blik op. Versnipper vervolgens de ui en snijd de knoflook fijn en de cherry tomaatjes door het midden. Verhit de tonijn olie in een wok en fruit daar de ui in, voeg vervolgens de knoflook, doperwten cherrytomaatjes toe en roerbak dit door elkaar. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en breng het zachtjes aan de kook. Schep de tonijn, de olijven en kappertjes erdoor en warm de saus nog een keer op en roer regelmatig. Giet de pasta af en schep de saus erdoor. Breng het op smaak met blaadjes basilicum en peper en zout.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen