Met een pastagerecht zit je altijd goed! Pasta is lekker, zacht en smakelijk, zelfs als je álle ingrediënten uit de voorraadkast gebruikt. Met verschillende blikjes en potjes zet je een verrukkelijke pasta tonijn op tafel voor jouw bewoners.
Ingrediënten
- 625 gram penne (of andere pasta naar keuze)
- 800 gram tonijnstukken in olie
- 3 uien
- 3 teentjes knoflook
- 500 gram doperwten
- 1 kilo cherrytomaatjes
- 1 kilo tomatenblokjes
- 125 gram olijven (groen/zwart)
- 125 gram kappertjes
- 20 blaadjes basilicum
Bereidingswijze
Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking. Giet de tonijn af en vang de olie uit het blik op. Versnipper vervolgens de ui en snijd de knoflook fijn en de cherry tomaatjes door het midden. Verhit de tonijn olie in een wok en fruit daar de ui in, voeg vervolgens de knoflook, doperwten cherrytomaatjes toe en roerbak dit door elkaar. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en breng het zachtjes aan de kook. Schep de tonijn, de olijven en kappertjes erdoor en warm de saus nog een keer op en roer regelmatig. Giet de pasta af en schep de saus erdoor. Breng het op smaak met blaadjes basilicum en peper en zout.