Bij nostalgische gerechten denk je toch meteen aan een grote pot met stoofvlees! Wie geniet er nou niet van? Hiermee schotel je de bewoners een traditioneel ouderwets gerecht voor.
Diner
-
Recept
Draadjesvlees
-
Recept
Romige garnalenspaghetti met spinazie en citroen
Verwen de bewoners met garnalenspaghetti met spinazie, citroen en room. Dit eenvoudige gerecht zet je binnen 25 minuten op tafel en smaakt heerlijk op een warme zomerdag.
-
Recept
Hartige broccolitaart met magere kwark
Extra eiwitten zijn altijd goed voor de bewoners. Deze broccolitaart is dan ook een echte aanrader. Zowel broccoli als kwark bevatten veel eiwitten. Het toevoegen van kwark is daarom niet alleen een lekkere, maar ook een slimme keuze.
-
Recept
Blote billetjes in het gras
Een makkelijk te bereiden gerecht met groente en bonen, dat je misschien wel kent van je oma of je moeder. Je kunt er ook een smaakvolle, frisse stamppot van maken voor de bewoners. Lekker Hollands uit grootmoeders tijd!
-
Recept
Sperziebonen met kip en aardappeltjes
Kipfilet gemarineerd met karnemelk, lekker fris en bevat van nature eiwitten. Combineer het met aardappeltjes en sperziebonen et voilà, een lekkere en voedzame maaltijd.
-
Recept
Pasta tonijn (uit de voorraadkast)
Met een pastagerecht zit je altijd goed! Pasta is lekker, zacht en smakelijk, zelfs als je álle ingrediënten uit de voorraadkast gebruikt.
-
Recept
Gebakken zalmfilet
Zalmfilet bevat goede vetten. Door het bakken blijft de zalm lekker mals. Gezond en lekker dus! Lekker met een frisse salade en een stokbroodje.
-
Recept
Valess met volkorentagliatelle en sperziebonen
Door de vleesvervangers van Valess te gebruiken is de stap minder groot om te kiezen voor een meer plantaardig voedingspatroon.
-
Recept
Courgettesoep zónder bouillonblokje
Courgettes zijn erg lekker en veelzijdig: ze doen het goed in een pastagerecht of in de couscous, maar ook heerlijk in soep!
-
Recept
Couscoussalade met verse kruiden
Een Marokkaanse couscoussalade, ook wel tabouleh genoemd, is super makkelijk te maken.