Linzensoep is heel smakelijk en zeer voedzaam. De combinatie met gemberyoghurt is verrassend en lekker fris.
Ingrediënten
- 900-1200 gram linzen uit blik (2-3 blikjes)
- Vloeibare boter
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1 theelepel gemalen kardemom
- 1 liter groentebouillon
- 300 ml Campina volle yoghurt
- 1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
- Zout en peper
Bereidingswijze
Spoel de linzen goed af en laat ze uitlekken. Snipper de uien en pers de knoflook.
Smelt wat boter in een grote pan en fruit de ui al roerend in 5 minuten glazig. Voeg de knoflook, kaneel, nootmuskaat en kardemom toe en bak kort mee. Roer er de linzen en de bouillon er doorheen.
Meng in een kom de yoghurt met de gember schep het mengsel met een houten lepel door de linzensoep. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer met dikke plakken boerenbrood met Campina roomboter.
Variatietip:
Boen twee citroenen en rasp de schil. Gebruik 2 eetlepels citroenrasp in plaats van gember in de yoghurt.