Kipfilet gemarineerd met karnemelk, lekker fris en bevat van nature eiwitten. Door de karnemelk blijft de kipfilet zacht en sappig en daardoor ook makkelijker om te kauwen. Combineer het met aardappeltjes en sperziebonen et voilà, een lekkere en voedzame maaltijd.
Ingrediënten
- 10 stukjes kipfilet
- 500 ml karnemelk
- 200 gram bloem
- 3 tl paprikapoeder
- 3 tl knoflookpoeder
- 1500 gram sperziebonen
- 2200 gram aardappelpartjes
- Olie
- Zout en peper
Bereidingswijze
Breng de kipfilet in een ruime kom op smaak met peper en zout. Voeg de karnemelk toe en zorg ervoor dat de kipfilet volledig onder de karnemelk staan. Zet de kom een uur in de koelkast, zodat de karnemelk goed in de kipfilet kan trekken. Meng de bloem, de paprikapoeder, de knoflookpoeder en wat peper en zout in een kom en roer het geheel goed om. Haal de kipfilet uit de koelkast en uit de kom. Strooi het bloemmengsel op een bord en haal de kipfilet hier aan beide kanten doorheen. Schenk twee centimeter olie in een pan en verwarm dit. Doe de kipfilet erin, zodra de olie heet is. Frituur 25 tot 30 minuten en draai ze halverwege om. Heb je het idee dat de kip te snel gaart? Zet het vuur dan wat lager. Kook ondertussen water voor de sperziebonen en kook ze 6-8 minuten gaar met de deksel op de pan. Verwarm 2 eetlepels olie in de pan en bak de aardappelpartjes gaar. Schenk de sperziebonen af en presenteer de kipfilet, aardappeltjes en sperziebonen op een bord.
Tip: wil je dit recept nog lekkerder maken? Laat de kipfilet dan een nachtje in de karnemelk weken. Zo worden ze nog malser.