Pizza! Je zou misschien niet direct aan pizza denken in dit receptenboekje, maar niets is minder waar. Dit recept op niveau 4 geeft je een glad gemalen pizza, zonder stukjes. Bellissimo!
Ingrediënten
- 1 rol vers pizzadeeg van 400 gram
- 500 ml gezeefde tomaten
- 175 ml warm water
- 100 gram champignons
- 100 gram paprika
- 100 gram courgette
- 5 eetlepels mascarpone
Bereidingswijze
Bak de rol pizzadeeg zonder tomatensaus of verder beleg af in de oven volgens de instructies op de verpakking. Laat even afkoelen. Scheur het pizzadeeg in stukjes en doe in een blender. Laat eventueel harde/donkere stukjes weg. Mix 100 gram pizzadeeg met heet water. Je kunt eventueel wat bouillonpoeder toevoegen, maat dit is niet per se nodig. Controleer goed of er geen stukjes meer in zitten. Spreid het mengsel uit op een bord in de vorm van een pizza.
Spreid een paar lepels tomatensaus uit over de pizza. Let op niet te veel, dan wordt het mengsel te dun.
Bak de paprika, courgette en champignons en pureer. Beleg de pizza met mascarpone en de groentepuree. Warm de pizza in de magnetron even een minuut op.