Diner

Hete bliksem
  • Diner
  • 30 minuten
  • 4 personen

Hete bliksem

Hete bliksem is een oerhollandse stamppot van zoete en zure appels en aardappels. Heerlijk met uitgebakken speklapjes.

Ingrediënten

  • 1,5 kg aardappels
  • 500 gram zure appels (Goudreinet)
  • 500 gram zoete appels
  • 8 speklapjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snij in kleinere stukken.
  2. Schil de appels en snij in blokjes.
  3. Kook de aardappels in een laagje water in ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Voeg na 10 minuten kooktijd de stukjes appel toe aan de aardappels en laat meekoken. Bak ondertussen de speklapjes.
  5. Giet de aardappels en appels af en stamp ze grof door elkaar.
  6. Breng op smaak met peper.
  7. Serveer met de uitgebakken speklapjes.

Serveertip: serveer met gebakken ui

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen