Extra eiwitten zijn altijd goed voor de bewoners. Deze broccolitaart is dan ook een echte aanrader. Zowel broccoli als kwark bevatten veel eiwitten. Het toevoegen van kwark is daarom niet alleen een lekkere, maar ook een slimme keuze.
Ingrediënten
- 500 gram kleine broccoliroosjes
- 150 gram geitenkaas, in blokjes gesneden
- 15 pakjes diepvriesdeeg voor hartige taart
- 75 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 250 ml Campina magere milde kwark
- 4 eieren
- 8 el paneermeel
- Olijfolie
- Zout
- Zwarte peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met olie, bekleed deze met de plakjes deeg. Bestrooi de bodem met paneermeel. Verdeel de broccoli over het deeg en de geitenkaas en vervolgens de noten over de broccoli. Klop de eieren door de kwark tot een gladde massa en voeg de zout en zwarte peper toe. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de taart. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart een aantal minuten afkoelen en snijd deze in 10 taartpunten.
Variatietip: Zijn de bewoners geen fan van geitenkaas? Probeer dan eens ricotta. Deze witte kaas is iets minder scherp van smaak maar even romig.