Diner

  • Diner
  • 15 minuten voorbereiding, 45 minuten oventijd
  • 10 personen

Hartige broccolitaart met magere kwark

Extra eiwitten zijn altijd goed voor de bewoners. Deze broccolitaart is dan ook een echte aanrader. Zowel broccoli als kwark bevatten veel eiwitten. Het toevoegen van kwark is daarom niet alleen een lekkere, maar ook een slimme keuze.

Ingrediënten

  • 500 gram kleine broccoliroosjes
  • 150 gram geitenkaas, in blokjes gesneden
  • 15 pakjes diepvriesdeeg voor hartige taart
  • 75 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 250 ml Campina magere milde kwark
  • 4 eieren
  • 8 el paneermeel
  • Olijfolie
  • Zout
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met olie, bekleed deze met de plakjes deeg. Bestrooi de bodem met paneermeel. Verdeel de broccoli over het deeg en de geitenkaas en vervolgens de noten over de broccoli. Klop de eieren door de kwark tot een gladde massa en voeg de zout en zwarte peper toe. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de taart. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart een aantal minuten afkoelen en snijd deze in 10 taartpunten.

Variatietip: Zijn de bewoners geen fan van geitenkaas? Probeer dan eens ricotta. Deze witte kaas is iets minder scherp van smaak maar even romig.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen