Diner

Groente, aardappel en kip uit de oven

De combinatie van geroosterde groente, kip en aardappels is heel smaakvol. Bovendien is het lekker makkelijk en van te voren te maken.

Ingrediënten

  • 1,5 kilo vastkokende aardappels
  • 5 uien
  • 5 paprika's
  • 10 tomaten
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 5 takjes rozemarijn
  • 1 kilo kipfilet
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereiding

Snijd de aardappels in parten en zet ze in een laag koud water op het vuur. Kook ze 10 minuten voor. Giet af en laat even uitdampen.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien, de paprika’s en de tomaten in stukken en doe in een kom. Pers de knoflook boven de kom.

Giet de rest van de olie in de kom met de aardappels en groenten. Hussel alles door elkaar en verdeel over 2 met bakpapier beklede bakplaten.
Bak het geheel 15 tot 20 minuten.

Hak de rozemarijn fijn. Meng met de Italiaanse kruiden, zout en peper en een scheut olijfolie in een kommetje en klop door elkaar. Wrijf de kipfilets in met wat van de olie en bak de kip in een koekenpan.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen