De combinatie van geroosterde groente, Valess stukjes en aardappels is heel smaakvol. Bovendien is het lekker makkelijk en van te voren te maken.
Ingrediënten
- 1,5 kilo vastkokende aardappels
- 5 uien
- 5 paprika's
- 10 tomaten
- 5 teentjes knoflook
- 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
- 5 takjes rozemarijn
- 1 kilo Valess kip blokjes
- Zout en peper
- Olijfolie
Bereidingswijze
Snijd de aardappels in parten en zet ze in een laag koud water op het vuur. Kook ze 10 minuten voor. Giet af en laat even uitdampen.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien, de paprika’s en de tomaten in stukken en doe in een kom. Pers de knoflook boven de kom.
Giet de rest van de olie in de kom met de aardappels en groenten. Hussel alles door elkaar en verdeel over 2 met bakpapier beklede bakplaten.
Bak het geheel 15 tot 20 minuten.
Hak de rozemarijn fijn. Meng met de Italiaanse kruiden, zout en peper en een scheut olijfolie in een kommetje en klop door elkaar. Wrijf de Valess kip blokjes in met wat van de olie en bak de de Valess kip stukjes in een koekenpan.