Deze aubergines zijn perfect voor tijdens de feestdagen. Ze zijn niet duur en vooral heel erg lekker. Dit gerecht kun je combineren met gebakken of gepofte aardappel.
Ingrediënten
- 10 aubergines
- 3 blikken (á 400 gram) Cannellini bonen
- 500 gram Campina Volle yoghurt
- 500 gram boerenkool
- 5 citroenen
- 2 rode uien
- 5 theelepels tijm
- 1 bosje basilicum
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergines verticaal door. Snijd het vruchtvlees van de aubergine kruislinks in. Leg de aubergines op een ovenplaat en verdeel een scheut olijfolie, tijm en zout en peper over de aubergines. Laat de aubergines 20 minuten in de oven.
Snijd in de tussentijd de rode uien en boerenkool fijn, houd deze apart. Snij de knoflook in kleine stukjes en meng deze met de yoghurt en een scheut olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Bak de Cannellini bonen 5 minuten in een pan.
Haal na 20 minuten de aubergines uit de oven. Beleg de aubergines met de boerenkool en rode uien en laat de aubergines nog 20 min verder garen.
Serveer na 20 minuten de aubergines met de yoghurtsaus, cannellini bonen, citroensap en zout en basilicum.