Een echte klassieker in een nieuw jasje! Dit auberginegehaktbrood is rijk aan heerlijke ingrediënten en vol van smaak en geur. Een waar feestje voor de zintuigen!
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 500 gram gehakt
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eieren
- 100 gram geraspte kaas
- 30 gram peterselie
- 20 gram paprikapoeder
- Peper en zout
- 2 el paneermeel
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 175 graden.
Snijd de aubergines in kleine blokjes en bak deze in olijfolie in een steelpan. Snijd de knoflook en ui fijn en bak deze enkele minuten met de aubergine mee. Voeg naar smaak peper en zout toe en zet het vuur uit.
Sla de eieren stuk in een grote schaal. Voeg de paprikapoeder, kaas, peterselie, peper en zout toe en meng het geheel. Voeg het gehakt en de paneermeel toe en meng dit eveneens goed. Voeg de aubergine, ui en het knoflookmengsel toe en schep dit door elkaar.
Vet een cakeblik met olijfolie in en vul dit met het gehaktdeeg. Bak het gehaktbrood in ongeveer 50 minuten.