Diner

Gazpacho

Gazpacho

Soep is een heerlijke dorstlesser. Maar op zomerse dagen smaakt warme soep toch minder goed. In Spanje hebben ze een oplossing gevonden: koude soep. Maak eens Gazpacho voor de bewoners!

Ingrediënten

  • 500 gram rijpe tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 groene paprika
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1/2 komkommer in stukjes
  • 1 eetlepel rode-wijnazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 ml tomatensap
  • 1-2 el limoensap
  • zout en peper

Bereidingswijze

Leg de tomaten 2 minuten in kokend water. Haal ze eruit, verwijder het vel en de zaadjes Snijd de ui en paprika fijn en doe de tomaten, knoflook, komkommer, azijn, olie en tomatensap in de keukenmachine.

Pureer het mengsel en voeg het limoensap en zout en peper naar smaak toe. Doe de soep in een glazen schaal en bewaar dit tot gebruik in de koelkast.

Serveertip: je kunt de soep garneren met wat rucola en zwarte olijven.

Als de soep te dik is, voeg je na het pureren nog wat tomatensap toe.

Eet (of drink) smakelijk!

 

 

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen