Diner

Gazpacho

Gazpacho

Soep is een heerlijke dorstlesser. Maar op zomerse dagen smaakt warme soep toch minder goed. In Spanje hebben ze een oplossing gevonden: koude soep. Maak eens Gazpacho voor de bewoners!

Ingrediënten

  • 500 gram rijpe tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 groene paprika
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1/2 komkommer in stukjes
  • 1 eetlepel rode-wijnazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 ml tomatensap
  • 1-2 el limoensap
  • zout en peper

Bereidingswijze

Leg de tomaten 2 minuten in kokend water. Haal ze eruit, verwijder het vel en de zaadjes Snijd de ui en paprika fijn en doe de tomaten, knoflook, komkommer, azijn, olie en tomatensap in de keukenmachine.

Pureer het mengsel en voeg het limoensap en zout en peper naar smaak toe. Doe de soep in een glazen schaal en bewaar dit tot gebruik in de koelkast.

Serveertip: je kunt de soep garneren met wat rucola en zwarte olijven.

Als de soep te dik is, voeg je na het pureren nog wat tomatensap toe.

Eet (of drink) smakelijk!

 

 

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons