Diner

  • Diner
  • 25 minuten
  • 10

Gado Gado

Bij dit vegetarische Indonesische groentegerecht eet je je vingers op. Het is ook nog eens de perfecte combinatie van veel groente en geen vlees. En als je het helemaal goed wilt doen, kies dan ook voor vegetarische kroepoek.

Ingrediënten

  • 750 gram basmatirijst
  • 10 middelgrote eieren
  • 625 gram winterpeen
  • 500 gram sperziebonen
  • 2,5 komkommer
  • 500 gram gesneden spitskool
  • 575 ml satésaus
  • 150 gram kroepoek
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
  2. Schil ondertussen de wortel en halveer in de lengte. Snijd beide helften in 4 lange repen. Snijd de lange repen in de breedte in vieren zodat je kleine reepjes krijgt. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en breek de bonen doormidden.
  3. Kook de sperziebonen in 8 min beetgaar. Voeg de laatste 2 min. de wortel en kool toe. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Schil ondertussen de komkommer en snijd in blokjes. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verdeel de groenten en halve eieren over de borden. Schenk de satésaus erover en garneer met de kroepoek. Serveer met de rijst.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen