Diner

  • Diner
  • 25 minuten bereidingstijd, 4 uur kooktijd
  • 10 personen

Draadjesvlees

Bij nostalgische gerechten denk je toch meteen aan een grote pot met stoofvlees! Wie geniet er nou niet van? Hiermee schotel je de bewoners een traditioneel ouderwets gerecht voor.

Ingrediënten

  • 2 kilo runderlappen
  • 10 tenen knoflook
  • 5 uien
  • 5 kilo aardappelen
  • 5 tomaten
  • 5 rode paprika's
  • 4 laurierbladeren
  • 2,5 vleesbouillonblokjes
  • Braadboter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de runderlappen in stukken en bestrooi met zout en peper. Bakken de stukken met braadboter in een braadpan op hoog vuur. Schil en snijd de ui en knoflook. Was de paprika’s en tomaten en snijd in grove blokjes. Voeg de ui, knoflook, paprika en tomaat bij het vlees en bak twee minuten mee op middelhoog vuur. Verkruimel de vleesbouillonblokjes met 2,5 L water en voeg de laurierbladen toe. Breng het mengsel aan de kook en laat zachtjes met deksel op de pan circa 3,5 uur stoven. Roer regelmatig en controleer of er nog genoeg vocht in zit. Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en voeg toe aan de braadpan. Kook de aardappelen ongeveer 25 minuten mee.

Benieuwd naar meer recepten? Bekijk ze hier!

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen