Bij nostalgische gerechten denk je toch meteen aan een grote pot met stoofvlees! Wie geniet er nou niet van? Hiermee schotel je de bewoners een traditioneel ouderwets gerecht voor.
Ingrediënten
- 2 kilo runderlappen
- 10 tenen knoflook
- 5 uien
- 5 kilo aardappelen
- 5 tomaten
- 5 rode paprika's
- 4 laurierbladeren
- 2,5 vleesbouillonblokjes
- Braadboter
- Peper en zout
Bereidingswijze
Snijd de runderlappen in stukken en bestrooi met zout en peper. Bakken de stukken met braadboter in een braadpan op hoog vuur. Schil en snijd de ui en knoflook. Was de paprika’s en tomaten en snijd in grove blokjes. Voeg de ui, knoflook, paprika en tomaat bij het vlees en bak twee minuten mee op middelhoog vuur. Verkruimel de vleesbouillonblokjes met 2,5 L water en voeg de laurierbladen toe. Breng het mengsel aan de kook en laat zachtjes met deksel op de pan circa 3,5 uur stoven. Roer regelmatig en controleer of er nog genoeg vocht in zit. Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en voeg toe aan de braadpan. Kook de aardappelen ongeveer 25 minuten mee.
Benieuwd naar meer recepten? Bekijk ze hier!