Wat eten jullie vanavond? Dit hoofdgerecht met zuivel raden wij enorm aan! Bekijk hieronder het recept voor onze curry van kikkererwten met yoghurtsaus.
Ingrediënten
- 4 blikjes kikkererwten van 500 gram
- 3 rode uien
- 3 tenen knoflook
- 4 rode paprika's
- 750 ml Campina Volle yoghurt
- 200 ml heet water
- 100 gram verse gember
- 5 eetlepels curry pasta
- scheutje olijfolie om in te bakken
- verse koriander of peterselie
Bereidingswijze
Snipper 2 rode uien, schil de gember en snijd de gember en knoflook fijn. Verhit de olijfolie en bak de rode uien, gember, knoflook en curry circa 5 min op laag vuur. Snijd de rode paprika in reepjes en bak deze 5-10 minuten mee.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en voeg deze toe aan de pan. Bak de kikkererwten 5 minuten mee. Voeg 90% van de yoghurt en het water toe. Laat het geheel ongeveer 5 minuten stoven op laag vuur. Snijd ondertussen de laatste ui in dunne ringen.
Verdeel de curry over 10 schalen en garneer deze met de uienringen, een beetje koriander of peterselie en een lepeltje yoghurt.
Tip: Deze curry is lekker te combineren met rijst, quinoa of naanbrood