Diner

  • Diner
  • 30 min
  • 10

Curry van kikkererwten met yoghurtsaus

Wat eten jullie vanavond? Dit hoofdgerecht met zuivel raden wij enorm aan! Bekijk hieronder het recept voor onze curry van kikkererwten met yoghurtsaus.

Ingrediënten

  • 4 blikjes kikkererwten van 500 gram
  • 3 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 4 rode paprika's
  • 750 ml Campina Volle yoghurt
  • 200 ml heet water
  • 100 gram verse gember
  • 5 eetlepels curry pasta
  • scheutje olijfolie om in te bakken
  • verse koriander of peterselie

Bereidingswijze

Snipper 2 rode uien, schil de gember en snijd de gember en knoflook fijn. Verhit de olijfolie en bak de rode uien, gember, knoflook en curry circa 5 min op laag vuur. Snijd de rode paprika in reepjes en bak deze 5-10 minuten mee.  

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en voeg deze toe aan de pan. Bak de kikkererwten 5 minuten mee. Voeg 90% van de yoghurt en het water toe. Laat het geheel ongeveer 5 minuten stoven op laag vuur. Snijd ondertussen de laatste ui in dunne ringen. 

Verdeel de curry over 10 schalen en garneer deze met de uienringen, een beetje koriander of peterselie en een lepeltje yoghurt.  

Tip: Deze curry is lekker te combineren met rijst, quinoa of naanbrood  

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen