Courgettes zijn erg lekker en veelzijdig: ze doen het goed in een pastagerecht of in de couscous. Maar je kunt er natuurlijk ook een heerlijke soep van maken! Verser dan vers en erg lekker.
Ingrediënten
- Olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode uien
- 5 courgettes
- 1500 ml water
- Campina yoghurt Griekse stijl
- Basilicum
- Zout en peper
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in de (wok)pan. Snijd de knoflook en de uit fijn en fruit deze in de (wok)pan. Snijd de courgette in partjes en wok deze mee met de knoflook en de ui. Voeg 1500 ml water toe en meng het goed met de courgette, knoflook en ui. Mix het geheel met de staafmixer tot het een mooie gladde soep. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de soep uit, roer er een flink lepel Campina yoghurt Griekse stijl door. Decoreer met verse basilicum.