Diner

  • Diner
  • 25 minuten
  • 10 personen

Courgettesoep zónder bouillonblokje

Courgettes zijn erg lekker en veelzijdig: ze doen het goed in een pastagerecht of in de couscous. Maar je kunt er natuurlijk ook een heerlijke soep van maken! Verser dan vers en erg lekker.

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 5 courgettes
  • 1500 ml water
  • Campina yoghurt Griekse stijl
  • Basilicum
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in de (wok)pan. Snijd de knoflook en de uit fijn en fruit deze in de (wok)pan. Snijd de courgette in partjes en wok deze mee met de knoflook en de ui. Voeg 1500 ml water toe en meng het goed met de courgette, knoflook en ui. Mix het geheel met de staafmixer tot het een mooie gladde soep. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de soep uit, roer er een flink lepel Campina yoghurt Griekse stijl door. Decoreer met verse basilicum.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen