Diner

Chili sin carne van Debora 1
  • Diner
  • 25 minuten
  • 8

Chili sin carne van Debora

Chili is een heerlijk gerecht. In deze chili sin carne, zijn de kidneybonen zijn een goede vleesvervanger!

Ingrediënten

  • 4 uien
  • 4 rode paprika's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 4 blikken kidneybonen
  • 2 blikken mais
  • 2 blikken tomatenblokjes zonder zout
  • chilipoeder

Pel de uien en snijd ze klein. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.

Fruit de uien in een grote pan in de olijfolie.

Pers het teentje knoflook er boven uit. Voeg de komijn, de paprikapoeder en de kaneel toe en bak dit kort mee.

Voeg de blokjes paprika toe en bak deze kort mee.

Laat de kidneybonen en de mais uitlekken, spoel ze af en doe dit samen met de tomatenblokjes in de pan.

Laat het geheel ongeveer 15 minuten stoven op een zacht vuur. Breng op smaak met chilipoeder.

Serveer met brood van de vorige dag of gekookte (zilvervlies)rijst.  Ook een frisse salade past hier goed bij.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen