Diner

  • Diner
  • 40 minuten
  • 10 personen

Bruinebonensoep

Koud weer vraagt om warme gerechten. Deze oer-Hollandse bonensoep is niet alleen heerlijk warm maar ook nog is heel goedkoop te maken.

Ingrediënten

  • 3 blikken bruine bonen
  • 6 aardappelen
  • 6 grote winterwortelen
  • 6 preien
  • 6 uien
  • 6 groentebouillon tabletten
  • 200 gram boter
  • 500 gram (vegetarische) spekjes
  • Campina Griekse Yoghurt (verpakking van 1 kilogram)

Bereidingswijze

Schil en snijd de aardappel en winterwortel in kleine blokjes, de prei in dunne ringen en snipper de ui. Verhit 60 g boter in een grote pan en bak de helft van de wortel, prei, ui en aardappel 5 min. Voeg de bouillonblokjes, bruine bonen en 2,5 liter water toe. Breng aan de kook en laat 8 min. zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de rest van de wortel, prei, ui en aardappel toe en kook nog 6-7 minuten, onder regelmatig roeren, tot de groenten beetgaar zijn. Verhit ondertussen de rest van de boter in een pan en bak de spekjes. Garneer de soep met gebakken spekjes en een schep Campina Griekse yoghurt.

Tip: heb je soep over? Of wil je het van te voren maken? Je kunt de soep invriezen!

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen