Een makkelijk te bereiden gerecht met groente en bonen, dat je misschien wel kent van je oma of je moeder. Je kunt er ook een smaakvolle, frisse stamppot van maken voor de bewoners. Lekker Hollands uit grootmoeders tijd!
Ingrediënten
- 1 kilo snijbonen
- 2 kilo cannellinibonen in blik
- 125 gram Campina botergoud ongezouten roomboter
- 5 tl gedroogde bonenkruid
Bereidingswijze
Snijd de snijbonen in schuine, dunne plakjes. Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de snijbonen in 6 minuten beetgaar en giet ze af in een vergiet. Doe de cannellinibonen in een zeef en spoel ze af met water. Smelt ondertussen de roomboter in de pan waarin je de snijbonen hebt gekookt en voeg de snij- en cannellinibonen toe. Verwarm het bonenmengsel ongeveer 5 minuten en schep het af en toe voorzichtig om. Breng het bonenmengsel op smaak met het bonenkruid, peper en zout en serveer het in een grote schaal.
Meng eventueel alle ingrediënten na bereiding met aardappelpuree voor een lekkere en lenteachtige stamppot.
Variatie tip: bonen zijn een goede vleesvervanger, maar mocht je vlees missen kun je spekreepjes of gerookte kipreepjes toevoegen.