Diner

  • Diner
  • 40 minuten
  • 10 personen

Blote billetjes in het gras

Een makkelijk te bereiden gerecht met groente en bonen, dat je misschien wel kent van je oma of je moeder. Je kunt er ook een smaakvolle, frisse stamppot van maken voor de bewoners. Lekker Hollands uit grootmoeders tijd!

Ingrediënten

  • 1 kilo snijbonen
  • 2 kilo cannellinibonen in blik
  • 125 gram Campina botergoud ongezouten roomboter
  • 5 tl gedroogde bonenkruid

Bereidingswijze

Snijd de snijbonen in schuine, dunne plakjes. Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de snijbonen in 6 minuten beetgaar en giet ze af in een vergiet. Doe de cannellinibonen in een zeef en spoel ze af met water. Smelt ondertussen de roomboter in de pan waarin je de snijbonen hebt gekookt en voeg de snij- en cannellinibonen toe. Verwarm het bonenmengsel ongeveer 5 minuten en schep het af en toe voorzichtig om. Breng het bonenmengsel op smaak met het bonenkruid, peper en zout en serveer het in een grote schaal.

Meng eventueel alle ingrediënten na bereiding met aardappelpuree voor een lekkere en lenteachtige stamppot.

Variatie tip: bonen zijn een goede vleesvervanger, maar mocht je vlees missen kun je spekreepjes of gerookte kipreepjes toevoegen.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen