Diner

Bami á la Ellen

Bami á la Ellen

Het is het favoriete gerecht van bewoner Kees uit Lelystad, schreef zorgmedewerkster Ellen in haar column. Deze bami is makkelijk te maken en pakjes en zakjes zijn niet nodig!

Bereiding:

Snijd de kip in kleine stukjes, wrijf deze in met wat zout en peper en  bak  ze in een koekenpan gaar. Kook intussen de mienestjes volgens de uitleg op het pak. Snijd de uien in fijn en bak ze in een beetje olijfolie totdat ze glazig zijn. Snijd de tomaten in stukjes. Doe daarna de bamigroenten en de tomtaten erbij en zet het vuur wat hoger.  Voeg het kruidenmengsel toe als de groenten gaar zijn. Voeg de kip en de gekookte mienestjes toe.

Alles nog eens goed roeren en opdienen met  augurken, zilveruitjes, ketjap en sambal voor de mensen die dat lekker vinden.

Serveer met veel liefde!

Benieuwd naar de column van Ellen? Die kun je hier lezen.

Ingrediënten

  • 1 kilo kipfilet
  • 2 grote uien
  • 750 gram bamigroenten
  • 750 gram mienestjes
  • 4 verse tomaten
  • augurken
  • zilveruittjes
  • ketjap
  • Voor de kruidemix: 2 theelepels knoflookpoeder 2 theelepels korianderpoeder 2 theelepels gemberpoeder 2 theelepels komijnpoeder 2 theelepels kurkuma 1/2 theelepel chilipoeder 1/2 theelepel zout 1/2 theelepel peper
Jong en oud leren van elkaar!
Over Ellen
Ellen is gastvrouw

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons