Ingrediënten
- 1 kilo kipfilet
- 2 grote uien
- 750 gram bamigroenten
- 750 gram mienestjes
- 4 verse tomaten
- augurken
- zilveruittjes
- ketjap
- Voor de kruidemix: 2 theelepels knoflookpoeder 2 theelepels korianderpoeder 2 theelepels gemberpoeder 2 theelepels komijnpoeder 2 theelepels kurkuma 1/2 theelepel chilipoeder 1/2 theelepel zout 1/2 theelepel peper
Bereidingswijze
Snijd de kip in kleine stukjes, wrijf deze in met wat zout en peper en bak ze in een koekenpan gaar. Kook intussen de mienestjes volgens de uitleg op het pak. Snijd de uien in fijn en bak ze in een beetje olijfolie totdat ze glazig zijn. Snijd de tomaten in stukjes. Doe daarna de bamigroenten en de tomtaten erbij en zet het vuur wat hoger. Voeg het kruidenmengsel toe als de groenten gaar zijn. Voeg de kip en de gekookte mienestjes toe.
Alles nog eens goed roeren en opdienen met augurken, zilveruitjes, ketjap en sambal voor de mensen die dat lekker vinden.
Serveer met veel liefde!
Benieuwd naar de column van Ellen? Die kun je hier lezen.