Dessert

Zomerse aardbeiensoep met hangop

Maak deze koude fruitsoep eens voor de bewoners. Heerlijk verfrissend en vol vocht! Let op: de hangop maak je de dag of avond van tevoren. Geen zin om de hangop zelf te maken? Dan kun je ook kwark gebruiken.  

Ingrediënten

  • 1250 gram aardbeien
  • 1 liter volle yoghurt voor de hangop (of 150 milliliter kwark)
  • Poedersuiker naar smaak
  • Verse blaadjes munt
  • Ook nodig:
  • Keukenmachine of blender
  • Kaasdoek of theedoek (voor de hangop)

Bereidingswijze

De hangop: 

  • Leg een grote zeef op een kom of diepe pan 
  • Maak de kaasdoek, of als je deze niet hebt een schone theedoek, nat en wring deze uit.  
  • Leg de doek in de zeef en giet de yoghurt erop.  
  • Zet het een nacht in de koelkast om goed uit te lekken 
  • Schep de hangop over in een (af te sluiten) bak 

Voor de soep: 

  • Haal de kroontjes van de aardbeien, snij grote exemplaren eventueel doormidden of in kwarten 
  • Doe de aardbeien en poedersuiker (naar smaak) in de blender of keukenmachine en mix tot een gladde soep 
  • Giet in mooie borden of kommen 
  • Schep er wat hangop op en serveer met verse munt 

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen