Maak deze koude fruitsoep eens voor de bewoners. Heerlijk verfrissend en vol vocht! Let op: de hangop maak je de dag of avond van tevoren. Geen zin om de hangop zelf te maken? Dan kun je ook kwark gebruiken.
Ingrediënten
- 1250 gram aardbeien
- 1 liter volle yoghurt voor de hangop (of 150 milliliter kwark)
- Poedersuiker naar smaak
- Verse blaadjes munt
- Ook nodig:
- Keukenmachine of blender
- Kaasdoek of theedoek (voor de hangop)
Bereidingswijze
De hangop:
- Leg een grote zeef op een kom of diepe pan
- Maak de kaasdoek, of als je deze niet hebt een schone theedoek, nat en wring deze uit.
- Leg de doek in de zeef en giet de yoghurt erop.
- Zet het een nacht in de koelkast om goed uit te lekken
- Schep de hangop over in een (af te sluiten) bak
Voor de soep:
- Haal de kroontjes van de aardbeien, snij grote exemplaren eventueel doormidden of in kwarten
- Doe de aardbeien en poedersuiker (naar smaak) in de blender of keukenmachine en mix tot een gladde soep
- Giet in mooie borden of kommen
- Schep er wat hangop op en serveer met verse munt