Dessert

  • Dessert
  • 10 minuten
  • 10

Yoghurt met rode vruchten en vijgen

Yoghurt is sowieso al lekker. Met vijgen en roodfruit wordt een schaaltje yoghurt een feestelijke én voedzame traktatie.

Ingrediënten

  • 1,5 liter Campina halfvolle yoghurt
  • 5 eetlepels vruchtenjam
  • 5 verse of 10 gedroogde vijgen
  • 1000 gram rood fruit vers of uit de diepvries

Bereidingswijze

Doe de yoghurt in een kom en voeg de vruchtenjam toe. Roer dit goed door. Verdeel de yoghurt over 10 schaaltjes. Snijd de vijgen in stukjes. Was het rode fruit en snijd in stukjes (indien nodig). Verdeel de vijgen en de rode vruchten over de schaaltjes met yoghurt.

Tip: gebruik je diepvriesfruit? Ontdooi dit dan van te voren.

 

 

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen