Dessert

  • Dessert
  • 20 min
  • 10

Warme gekaramelliseerde peertjes met kaneelcrème

Ingrediënten

  • 3 liter Campina halfvolle yoghurt
  • 600 gram roomkaas
  • 3 theelepels kaneelpoeder
  • 150 gram suiker
  • 10 stuks peren
  • 2 theelepels vanillepoeder
  • 225 gram bruine basterdsuiker
  • Campina botergoud ongezouten roomboter

Schil en halveer de peren en verwijder het klokhuis met een lepel. Smelt in een koekenpan de roomboter en voeg vervolgens de gehalveerde peertjes toe. Bak de peren 6 tot 8 minuten op middelhoog vuur en keer regelmatig om. Leg de peren met de snijkant beneden in de pan en voeg de suiker met de vanillepoeder toe. Laat de suiker op middelhoog vuur karamelliseren tot de kleur goudbruin is.  

Maak ondertussen de Campina halfvolle yoghurt kaneelcrème. Voeg de yoghurt en de roomkaas samen en meng het goed tot een geheel. Voeg de kaneel en suiker toe naar smaak. Laat de peertjes iets afkoelen en serveer samen met de kaneel crème. 

Haal de peren door de karamel en verdeel over de borden. Verdeel hier vervolgens de kaneelcrème over en genieten maar! 

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen