Dessert

Tropische Kwark met Fruit en Kokos
  • Dessert
  • 15 minuten
  • 4 personen

Tropische kwark met fruit en kokos

Ingrediënten

  • 650 ml Campina magere milde kwark kokos
  • Halve mango
  • 1 passievrucht
  • 5 gram kokosrasp

Allergenen

Melk

Bereidingswijze

Rooster de kokosrasp in een droge pan op het vuur goudbruin. Laat de geroosterde kokosrasp direct afkoelen op een plateau. Snijd de mango in blokjes. Snijd de passievrucht doormidden en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Schep de kwark in de schaaltjes. Verdeel hierover de blokjes mango en de passievrucht. Strooi tot slot de kokosrasp over de het toetje.

Tip: Gebruik de andere helft van de mango om je bewoners te verrassen met een mangosmoothie.

Voedingswaarden (per 100 gram)
Energie 304 kj/72 kcal
Vet 0,9 gr
Waarvan verzadigd vet 0,7 gr
Koolhydraten 8,6 gr
Waarvan suikers 8 gr
Eiwitten 7,9 gr
Zout 0,08 gr
Vitamine C 6,23 mg
Calcium 102 mg

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen