Dessert

Tropische Kwark met Fruit en Kokos
  • Dessert
  • 15
  • 4

Tropische Kwark met Fruit en Kokos

Breng het zomergevoel naar de bewoners met dit kwarkrecept met een tropisch tintje! De combinatie van fruit en kokos brengt je bewoners in zomerse sferen. Dit toetje is hoog in eiwitten en dus zeer geschikt voor bewoners die hier behoefte aan hebben.

Ingrediënten

  • 650 ml Campina magere milde kwark kokos
  • Halve mango
  • 1 passievrucht
  • 5 gram kokosrasp

Allergenen

Melk

Bereidingswijze

  1. Rooster de kokosrasp in een droge pan op het vuur goudbruin.
  2. Laat de geroosterde kokosrasp direct afkoelen op een plateau.
  3. Snijd de mango in blokjes.
  4. Snijd de passievrucht doormidden en haal het vruchtvlees eruit met een lepel.
  5. Schep de kwark in de schaaltjes.
  6. Verdeel hierover de blokjes mango en de passievrucht.
  7. Strooi tot slot de kokosrasp over de het toetje.

Tip: Gebruik de andere helft van de mango om je bewoners te verrassen met een mangosmoothie.

Voedingswaarden (per 100 gram)
Energie 304 kj/72 kcal
Vet 0,9 gr
Waarvan verzadigd vet 0,7 gr
Koolhydraten 8,6 gr
Waarvan suikers 8 gr
Eiwitten 7,9 gr
Zout 0,08 gr
Vitamine C 6,23 mg
Calcium 102 mg

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons