Dessert

8 tips voor een feestelijk kerstdessert 1

Trifle

Trifle is een echt Engels dessert met meerdere lagen in een glas of een glazen kom. De klassieke trifle heeft als onderste laag stukjes, daarover wat vers fruit. In de dit recept is dat (heel verrassend!) granaatappel.

Ingrediënten

  • 200 gram cake in blokjes
  • 1-2 eetlepels sinaasappellikeur
  • 250 ml slagroom
  • 500 ml Campina vanille vla
  • pitjes van 4 granaatappels
  • suiker
  • 4 goudbessen

Meng de cakeblokjes met de likeur en roer er ook 1-2 eetl. granaatappelpitjes door. Doe dit mengsel over in 8 glazen. Klop de slagroom half stijf. Maak laagjes van de vanille vla, slagroom en de overige granaatappelpitjes. Eindig met een laagje slagroom. Garneer de trifle met de granaatappelpitjes en een goudbes.

Variatietip: voeg het vruchtvlees van een sinaasappel toe en gebruik een schijfje sinaasappel als garnering.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen