Een heerlijk combinatie van milde magere kwark en vers sinaasappelsap. De kwark is lekker zacht en smeuïg en de zoetzure sinaasappel geeft het een lekkere en gezonde boost. De honing, noten en kaneel maken het geheel lekker winters.
Ingrediënten
- 1,5 kilo Campina milde magere kwark
- Scheutje Campina halfvolle melk
- 6 sinaasappels
- 100 gram walnoten
- 10 el honing
- 5 theelepels kaneel
Bereidingswijze
Doe de kwark in een kom en voeg een scheutje halfvolle melk toe. Klop de kwark met een vork of een garde en verdeel over 10 schaaltjes. Snijd 5 sinaasappels in 2 gelijke helften, pers het sap eruit en verdeel het sap vervolgens over de kwark. Snijd de 6e sinaasappel in plakjes. Hak de walnoten fijn en bak deze kort in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen en strooi ze over de kwark heen. Verdeel nu de kaneel over de schaaltjes en maak het toetje af met een scheutje honing en een plakje sinaasappel.