Dessert

  • Dessert
  • 15 minuten
  • 10 personen

Sinaasappel kwarkflip

Een heerlijk combinatie van milde magere kwark en vers sinaasappelsap. De kwark is lekker zacht en smeuïg en de zoetzure sinaasappel geeft het een lekkere en gezonde boost. De honing, noten en kaneel maken het geheel lekker winters.

Ingrediënten

  • 1,5 kilo Campina milde magere kwark
  • Scheutje Campina halfvolle melk
  • 6 sinaasappels
  • 100 gram walnoten
  • 10 el honing
  • 5 theelepels kaneel

Bereidingswijze

Doe de kwark in een kom en voeg een scheutje halfvolle melk toe. Klop de kwark met een vork of een garde en verdeel over 10 schaaltjes. Snijd 5 sinaasappels in 2 gelijke helften, pers het sap eruit en verdeel het sap vervolgens over de kwark. Snijd de 6e sinaasappel in plakjes. Hak de walnoten fijn en bak deze kort in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen en strooi ze over de kwark heen. Verdeel nu de kaneel over de schaaltjes en maak het toetje af met een scheutje honing en een plakje sinaasappel.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen