Dessert

Gerechten uit grootmoeders tijd: rijstepap
  • Dessert
  • 20 minuten
  • 2-3 personen

Rijstepap

Rijstepap is eigenlijk een heel simpel, maar heerlijk gerecht.

Ingrediënten

  • 125 gram dessertrijst/risottorijst
  • 1/2 liter halfvolle melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 vanillestokje
  • Snufje zout

Bereidingswijze

Kook de melk met de rijst. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit toe aan de rijst. Voeg de suiker en een snufje zout toe en laat het geheel, al roerende, ongeveer 15 minuten koken. Serveer de rijstepap lauwwarm of koud, eventueel met nog wat (bruine) suiker, kaneel of rode bessensap.

 

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen