Dessert

  • Dessert
  • 20 minuten (6 uur in de vriezer)
  • 10 personen

Parfait met blauwe bessen en chocoladecake

Parfait is makkelijk te maken en lijkt heel erg op ijs. En het mooie is: je hebt er geen ijsmachine voor nodig! Verwen de bewoners op warme dagen eens met deze combinatie met bosbessen en stukjes chocolade cake.

Ingrediënten

  • 650 ml Campina slagroom
  • 250 gram suiker
  • 650 ml Campina volle yoghurt
  • 10 plakjes chocoladecake
  • 500 gram blauwe bessen

Bereidingswijze

Klop de slagroom stijf en klop de suiker en de yoghurt er voorzichtig door. Zet de kom minimaal 6 uur gedekt in de vriezer. Verkruimel ondertussen de plakjes chocoladecake. Was de blauwe bessen. Verdeel de helft van de parfait over 10 schaaltjes (of glazen). Verdeel de helft van de verkruimelde chocoladecake over de 10 schaaltjes. Verdeel de helft van de bosbossen over de 10 schaaltjes. Herhaal dit, zodat we verschillende laagjes ontstaan.

 

 

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen