Parfait is makkelijk te maken en lijkt heel erg op ijs. En het mooie is: je hebt er geen ijsmachine voor nodig! Verwen de bewoners op warme dagen eens met deze combinatie met bosbessen en stukjes chocolade cake.
Ingrediënten
- 650 ml Campina slagroom
- 250 gram suiker
- 650 ml Campina volle yoghurt
- 10 plakjes chocoladecake
- 500 gram blauwe bessen
Bereiding
Voorbereiding
- Klop de slagroom stijf en klop de suiker en de yoghurt er voorzichtig door.
- Zet de kom minimaal 6 uur gedekt in de vriezer.
Haal de kom uit de vriezer
- Verkruimel de plakjes chocoladecake
- Was de blauwe bessen
- Verdeel de helft van de parfait over 10 schaaltjes (of glazen)
- Verdeel de helft van de verkruimelde chocoladecake over de 10 schaaltjes
- Verdeel de helft van de bosbossen over de 10 schaaltjes
- Herhaal dit, zodat we verschillende laagjes ontstaan
Eet smakelijk!