Dessert

  • Dessert
  • 25 minuten bereiden en 2 uur in koeling
  • 10 personen

Panna Cotta met fruit

Kies eens voor een feestelijk dessert voor de bewoners. Deze panna cotta met (rood) fruit is hier perfect voor.

Ingrediënten

  • 350 ml Campina slagroom
  • 350 ml Campina Volle Melk
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 100 g poedersuiker
  • 450 g gemengd rood fruit (vers of diepvries)
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze

Verwarm de volle melk en de slagroom samen met de bruine suiker en de vanille. Laat 5 minuten op zacht vuur tegen de kook aan staan. Week ondertussen de gelatine in koud water en los deze vervolgens op in het mengsel van slagroom en melk. Vul de glaasjes voor tweederde met dit mengsel en zet minstens 2 uur in de koelkast. Los vervolgens de poedersuiker op in wat water in een pan op zacht vuur en voeg dan het rood fruit toe. Laat het in 1 à 2 minuten tot een lichte compote inkoken. Zet weg en laat afkoelen. Schep als alles is afgekoeld, het rode fruit op de panna cotta. Smullen maar!

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen