Dessert

Ouderwetse Hangop

Hangop is een gerecht dat de bewoners zeker zullen herkennen. Het is dikkere romiger yoghurt.

Ingrediënten

  • 2 liter Friesland Campina biologische volle yoghurt
  • 100 gram suiker
  • 2 zakjes vanille suiker

Bereidingswijze

Meng de yoghurt met de suiker en de vanillesuiker. Maak een schone theedoek nat en leg die op een vergiet boven een grote kom. Giet hier de yoghurt op en laat dit afgedekt een nacht in de koelkast staan. Schep de dikke hangop die op de doek achterblijft de volgende dag uit het vergiet. Roer de hangop door en serveer met stoofpeertjes, appel en kaneel of zelfgemaakte jam en een toefje slagroom.
Eet smakelijk!

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen