Dessert

  • Dessert
  • 20 minuten
  • 10

Kwark met walnoten en zeezout-caramelsaus

De combinatie van zeezout-caramel, walnoten met het frisse van kwark is bijzonder smakelijk.

Ingrediënten

  • 1500 gram Campina volle milde kwark (3 bakken van 500 gram)
  • 250 gram walnoten
  • 200 gram suiker
  • 100 gram Campina roomboter
  • 200 ml Campina Langlekker opgeklopte slagroom
  • 6 eetlepels water
  • snufje zeezout

Bereidingswijze

We maken eerst de zeezout-karamelsaus. Verhit de suiker en het water in een steelpannetje. Beweeg het pannetje, maar doe verder niets. Na een minuut of 3 begint de suiker de borrelen, dat is prima. Zodra de suiker bruin begint te kleuren pak je een garde en voeg je de slagroom (niet te koud!) toe. Blijf roeren tot de saus egaal is. Voeg dan de roomboter en het zout toe en roer door tot alle roomboter is gesmolten.

Laat de saus afkoelen.

Verwarm ondertussen een koekenpan en rooster hierin de walnoten. Verdeel de kwark over 10 kommetjes, leg de walnoten hierop. Schenk hierover als laatste de zeezout-caramelsaus.

Eet smakelijk!

 

 

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen