De combinatie van zeezout-caramel, walnoten met het frisse van kwark is bijzonder smakelijk.
Ingrediënten
- 1500 gram Campina volle milde kwark (3 bakken van 500 gram)
- 250 gram walnoten
- 200 gram suiker
- 100 gram Campina roomboter
- 200 ml Campina Langlekker opgeklopte slagroom
- 6 eetlepels water
- Snufje zeezout
Bereidingswijze
We maken eerst de zeezout-karamelsaus. Verhit de suiker en het water in een steelpannetje. Beweeg het pannetje, maar doe verder niets. Na een minuut of 3 begint de suiker de borrelen, dat is prima. Zodra de suiker bruin begint te kleuren pak je een garde en voeg je de slagroom (niet te koud!) toe. Blijf roeren tot de saus egaal is. Voeg dan de roomboter en het zout toe en roer door tot alle roomboter is gesmolten.
Laat de saus afkoelen.
Verwarm ondertussen een koekenpan en rooster hierin de walnoten. Verdeel de kwark over 10 kommetjes, leg de walnoten hierop. Schenk hierover als laatste de zeezout-caramelsaus.