Kwark bevat van nature eiwitten. Noten en granola geven de kwark extra bite en de combinatie zorgt voor een langer vol gevoel.
Ingrediënten
- 1,5 liter Campina volle kwark
- 150 gram havervlokken
- 150 gram gemengde ongezouten noten
- 50 gram pompoenpitten
- 25 gram Campina roomboter
- 3 eetlepels honing
- 2 theelepels kaneel
Bereidingswijze
Verwarm de over voor op 180 graden.
Smelt de roomboter in een steelpannetje. Hak de noten fijn in een vijzel. Meng de havervlokken, de gehakte noten en de pitten. Schenk de honing erover en voeg het kaneel toe. Schenk de gesmolten roomboter erover en roer alles goed door elkaar. Verdeel de granola over een bakplaat met bakpapier en bak dit 10 minuten in de oven. Laat de granola afkoelen.
Verdeel de 1,5 liter Campina volle kwark over 10 schaaltjes
verdeel vervolgens de granola over de schaaltjes. Voeg naar smaak wat fruit toe, zoals blauwe bessen of frambozen.
Bewaartip: heb je granola over? Bewaar dit dan in een mooie glazen pot en zet dit in de keuken. Handig voor de volgende keer en het ziet en het ziet er leuk uit!