Trifle is een echt Engels dessert met meerdere lagen in een glas of een glazen kom. De klassieke trifle heeft als onderste laag stukjes, daarover wat vers fruit. In de dit recept is dat (heel verrassend!) granaatappel.
Ingrediënten
- 200 gram cake in blokjes
- 1-2 eetlepels sinaasappellikeur
- 250 ml slagroom
- 500 ml Campina vanille vla
- Pitjes van 4 granaatappels
- Suiker
- 4 goudbessen
Bereidingswijze
Meng de cakeblokjes met de likeur en roer er ook 1-2 eetl. granaatappelpitjes door. Doe dit mengsel over in 8 glazen. Klop de slagroom half stijf. Maak laagjes van de vanille vla, slagroom en de overige granaatappelpitjes. Eindig met een laagje slagroom. Garneer de trifle met de granaatappelpitjes en een goudbes.
Variatietip: voeg het vruchtvlees van een sinaasappel toe en gebruik een schijfje sinaasappel als garnering.