Trifle is een echt Engels dessert met meerdere lagen in een glas of een glazen kom. De klassieke trifle heeft als onderste laag stukjes cake, daarover wat vers fruit. In de dit recept is dat (heel verrassend!) kers.
Ingrediënten
- 2 potten kersen op stap
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel water
- 500 gram mascarpone
- 500 millilitre camping slagroom
- 4 eetlepels suiker
- 300 gram (kant en klare) chocoladecake
- 250 gram kersen
Bereidingswijze
Laat de kersen uitlekken en vang het kersensap op. Doe het kersensap in een steelpan, breng aan de kook en draai het vuur omlaag. Laat het sap 15 minuten inkoken.
Maak een papje van de bloem en het water en meng dit door het sap. Hierdoor wordt het sap iets dikker. Voeg de uitgelekte kersen toe en laat het mengsel afkoelen.
Klop de mascarpone los in een kom. Klop in een andere kom de slagroom met de suiker half stijf. Meng de mascarpone en de slagroom. Snijd de chocoladecake in blokjes. Verdeel de blokjes over de bodems van de glaasjes. Verdeel hierop wat van de kersen en het sap en verdeel daarover een laag mascarponecrème. Deze stappen herhaal je tot de glaasjes vol zijn, eindig met een laag mascarponecrème. Ontpit de verse kersen en garneer hiermee de trifle.