Dessert

  • Dessert
  • 10 min.
  • 10

Haagse bluf met slagroom

Haagse bluf is een bekend toetje van vroeger. Het heet zo omdat het grotendeels uit lucht bestaat. Dat kan dan wel zo zijn, maar dat maakt het niet minder lekker!

Ingrediënten

  • 400 ml bessensap
  • 150 ml gepasteuriseerd eiwit (of 5 eiwitten)
  • 200 gr kristalsuiker
  • 1 Campina Slagroom Royaal (spuitbus)

Bereidingswijze

Doe het eiwit in een vetvrije kom. Klop het eiwit ongeveer 3 minuten met een handmixer. Voeg de bessensap en suiker toe. Klop het geheel vervolgens goed door tot de eiwitten helemaal stijf zijn. Verdeel de Haagse Bluf over 10 schaaltjes en spuit er een toefje slagroom op.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen