Griesmeelpudding met kersensaus is een lekker ouderwets toetje waarmee je de bewoners mee kunt verrassen.
Ingrediënten
- 2 liter melk
- 220 gram suiker
- 2 zakje vanillesuiker
- 2 stukje citroenschil
- 180 gram griesmeel
Ingrediënten
- 350 gram pitloze kersen
- 35 gram ongezouten boter
- 90 gram suiker
- 145 ml zoete witte wijn
- 1,5 theelepel vanille extract
- Maizena (indien nodig)
Bereidingswijze griesmeelpudding
Meng de melk met de suiker, vanillesuiker en citroenschil in een steelpan en breng dit aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en de melk bijna kookt. Voeg dan de griesmeel al roerend toe en laat ongeveer 7 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door, zodat het niet aanbrandt en de melk niet over kookt. Verwijder de citroenschil. Spoel een puddingvorm met een inhoud van 1 liter om met koud water. Schenk de pudding in de vorm en zet dit minstens 5 uur (of een nacht) in de koelkast.
Bereidingswijze kersensaus
Smelt de ongezouten boter in een steelpan en voeg de kersen toe. Bak de kersen vijf minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de suiker en zoete witte wijn toe, laat zachtjes koken een siroop. Wordt de siroop niet dik genoeg? Voeg dan een theelepel maizena toe. Haal de saus van het vuur en voeg een theelepel vanille extract toe. Roer alles door elkaar en schenk over de griesmeelpudding.
Benieuwd naar meer recepten? Bekijk ze hier!