Dessert

  • Dessert
  • 1 uur bereiden, 5 tot 6 uur in de koeling
  • 10 personen

Griesmeelpudding met kersensaus

Griesmeelpudding met kersensaus is een lekker ouderwets toetje waarmee je de bewoners mee kunt verrassen.

Ingrediënten

  • 2 liter melk
  • 220 gram suiker
  • 2 zakje vanillesuiker
  • 2 stukje citroenschil
  • 180 gram griesmeel

Ingrediënten

  • 350 gram pitloze kersen
  • 35 gram ongezouten boter
  • 90 gram suiker
  • 145 ml zoete witte wijn
  • 1,5 theelepel vanille extract
  • Maizena (indien nodig)

Bereidingswijze griesmeelpudding

Meng de melk met de suiker, vanillesuiker en citroenschil in een steelpan en breng dit aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en de melk bijna kookt. Voeg dan de griesmeel al roerend toe en laat ongeveer 7 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door, zodat het niet aanbrandt en de melk niet over kookt. Verwijder de citroenschil. Spoel een puddingvorm met een inhoud van 1 liter om met koud water. Schenk de pudding in de vorm en zet dit minstens 5 uur (of een nacht) in de koelkast.

Bereidingswijze kersensaus

Smelt de ongezouten boter in een steelpan en voeg de kersen toe. Bak de kersen vijf minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de suiker en zoete witte wijn toe, laat zachtjes koken een siroop. Wordt de siroop niet dik genoeg? Voeg dan een theelepel maizena toe. Haal de saus van het vuur en voeg een theelepel vanille extract toe. Roer alles door elkaar en schenk over de griesmeelpudding.

Benieuwd naar meer recepten? Bekijk ze hier!

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen