Dessert

Griesmeelpudding met bessensaus
  • Dessert
  • 5-6 uur
  • 5-6 personen

Griesmeelpudding met bessensaus

Griesmeelpudding met bessensap is een ouderwets, maar lekker gerecht.

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 110 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 stukje citroenschil (zonder wit)
  • 90 gram griesmeel
  • 1 flesje rode bessensap (250 ml)

Bereidingswijze

  1. Meng de melk met de suiker, vanillesuiker en citroenschil in een steelpan en breng dit aan de kook.
  2. Roer tot de suiker is opgelost en de melk bijna kookt.
  3. Voeg dan de griesmeel al roerend toe en laat ongeveer 7 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door, zodat het niet aanbrandt en de melk niet over kookt.
  4. Verwijder de citroenschil.
  5. Spoel een puddingvorm met een inhoud van 1 liter om met koud water.
  6. Schenk de pudding in de vorm en zet dit minstens 5 uur (of een nacht) in de koelkast.
  7. Stort de pudding op een bord en schenk de bessensaus erover.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons