Dessert

Griesmeelpudding met bessensaus
  • Dessert
  • 5-6 uur
  • 5-6 personen

Griesmeelpudding met bessensaus

Griesmeelpudding met bessensap is een ouderwets, maar lekker gerecht.

Ingredi├źnten

  • 1 liter melk
  • 110 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 stukje citroenschil (zonder wit)
  • 90 gram griesmeel
  • 1 flesje rode bessensap (250 ml)

Bereidingswijze

  1. Meng de melk met de suiker, vanillesuiker en citroenschil in een steelpan en breng dit aan de kook.
  2. Roer tot de suiker is opgelost en de melk bijna kookt.
  3. Voeg dan de griesmeel al roerend toe en laat ongeveer 7 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door, zodat het niet aanbrandt en de melk niet over kookt.
  4. Verwijder de citroenschil.
  5. Spoel een puddingvorm met een inhoud van 1 liter om met koud water.
  6. Schenk de pudding in de vorm en zet dit minstens 5 uur (of een nacht) in de koelkast.
  7. Stort de pudding op een bord en schenk de bessensaus erover.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen