Eigenlijk is Eton mess gewoon een mengeling van vier dingen die heel erg lekker zijn. Vers fruit, vla, knapperige meringues en slagroom.
Ingrediënten
- 6 eiwitten
- 200 gram suiker
- 5 kiwi's
- 250 ml Campina slagroom
- 1 zakje vanille suiker
- 1 liter Campina vla blank
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 110 °C. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop ze met de handmixer op de middelste stand stijf. Zet de mixer op de hoogste stand, voeg de suiker toe en mix gedurende 5 minuten of tot het eiwit glanst en heel stevig is. Schep vervolgens 10 hoopjes eiwit op de met bakpapier beklede bakplaat. Zet de meringues 1 uur in de oven en laat daarna afkoelen. De meringues zijn klaar als je ze van het bakpapier af kunt trekken. De onderkant moet droog zijn (de binnenkant ook). Schil ondertussen de kiwi’ s en pureer deze met de staafmixer. Blend deze tot een purree. Brokkel de meringues in grove stukken. Klop met de handmixer de slagroom en vanillesuiker in een kom stijf. Maak in een schaal laagjes met Vla blank, de kiwi, de stukken meringue en de slagroom. Schep de Eton mess aan tafel op, liefst in glazen bakjes.
Tip: Gebruik kant-en klare meringues als je minder tijd hebt.