Custardpudding, wie houdt hier nou niet van? Je kunt dit ook zelf maken! Is de verse melk op of over datum? Geen paniek, met houdbare melk kun je ook aan de slag, gegarandeerd net zo lekker!
Ingrediënten
- 1 liter Campina langlekker volle melk
- 100 ml Campina langlekker slagroom
- 2 vanillestokjes
- 8 eierdooiers
- 4 tl maizena
- 100 gram witte basterdsuiker
Bereidingswijze
Spoel het vanillestokje af, dep droog af en snijd open en meng dit met melk en slagroom in een steelpan. Verhit op laag vuur tegen het kookpunt aan en roer goed door. Doe dit ongeveer 10 minuten. Leg een vochtige vaatdoek onder de kom zodat deze op z’n plek blijft staan en klop met een garde in een hittebestendige komt de eierdooiers los en voeg de maizena en suiker toe. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in het mengsel zitten. Zet het vuur uit, schep het vanillestokje uit het mengsel en schenk het mengsel bij de eierdooiers en klopt ondertussen flink met de garde. Schenk nu alles terug in de steelpan en zet het weer op laag vuur. Blijf constant roeren totdat de custard indikt. Dit kan ongeveer 10 minuten duren, Blijft de custard aan de garde hangen? Dan is die goed. Komen er klontjes in de custard dan staat je vuur te hoog, haal de steelpan van het vuur af en klop goed door met de garde. Schenk de custard over in schaaltjes, laat het even afkoelen tot het lauw is en serveer dan aan de bewoners.