De bewoners een feestelijk toetje voorschotelen? Probeer eens crêpes met kwark en honing.
Ingrediënten
- 1 L Campina Magere Milde Kwark met een vleugje vanille
- 4 eieren
- 500 ml Campina Volle Melk
- 70 g gesmolte boter
- 200 g bloem
- 5 el honing
- 2 el vanille-essence
Bereidingswijze
Klop in een kom met een garde de eieren met de melk en gesmolten boter door elkaar. Meng in een andere kom de bloem met 2 snufjes zout. Maak een kuiltje in het midden. Giet er al kloppend geleidelijk het eimengsel in. Klop met een garde tot alles goed gemengd is. Breng het beslag naar wens op smaak met vanille-essence. Meng het goed door elkaar en laat het beslag dan minstens 1 uur rusten. Vet een crêpespan licht in met boter en verhit de pan. Giet een beetje beslag in de pan. Beweeg de pan zodat het beslag uitloopt en over het hele oppervlakte verspreid. Bak tot de rand van de crêpe krimpt. Neem een spatel en keer er de crêpe mee om. Laat nog 1 minuut bakken. Haal de crêpe uit de pan en beleg met Campina Magere Milde Kwark met een vleugje vanille.