Dessert

Kwark met kersen en chocolade
  • Dessert
  • 10 minuten
  • 4

Chocolate & Cherry Flip

Dit is een toetje dat niet alleen eiwitrijk, maar ook nog eens heel lekker is! De ideale combinatie voor bewoners die wat extra nodig hebben. Door de kleuren van de kersen, chocolade en kwark ziet het er ook nog eens superleuk uit!

Ingrediënten

  • 600 ml Campina magere milde kwark naturel
  • 200 gr Verse kersen (ontpit)
  • 50 gr chocoladevlokken

Allergenen

Melk

 

Bereidingswijze

  1. Verwijder de pitten van de kersen (indien nodig).
  2. Schep de kwark in vier schaaltjes.
  3. Verdeel hierover de kersen.
  4. Strooi tot slot de chocoladevlokken over het toetje.
Voedingswaarden (per 100 gram)
Energie 336 kj/80 kcal
Vet 1 gr
Waarvan verzadigd vet 0,6 gr
Koolhydraten 8,8 gr
Waarvan suikers 8,5 gr
Eiwitten 7,8 gr
Zout 0,1 gr
Vitamine C 1,8 mg
Calcium 91,5 mg

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen