Dessert

Kwark met kersen en chocolade
  • Dessert
  • 10 minuten
  • 4

Chocolate & Cherry Flip

Dit is een toetje dat niet alleen eiwitrijk, maar ook nog eens heel lekker is! De ideale combinatie voor bewoners die wat extra nodig hebben. Door de kleuren van de kersen, chocolade en kwark ziet het er ook nog eens superleuk uit!

Ingrediënten

  • 600 ml Campina magere milde kwark naturel
  • 200 gr Verse kersen (ontpit)
  • 50 gr chocoladevlokken

Allergenen

Melk

 

Bereidingswijze

  1. Verwijder de pitten van de kersen (indien nodig).
  2. Schep de kwark in vier schaaltjes.
  3. Verdeel hierover de kersen.
  4. Strooi tot slot de chocoladevlokken over het toetje.
Voedingswaarden (per 100 gram)
Energie 336 kj/80 kcal
Vet 1 gr
Waarvan verzadigd vet 0,6 gr
Koolhydraten 8,8 gr
Waarvan suikers 8,5 gr
Eiwitten 7,8 gr
Zout 0,1 gr
Vitamine C 1,8 mg
Calcium 91,5 mg

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons