Cheesecake met bosbessensaus wordt vast de favoriet van de bewoners. Deze variant is helemaal glad gemalen en valt onder IDDSI 4.
Ingrediënten
- 50 gram roomkaas
- 60 gram kwark
- 1 eetlepel (poeder)suiker
- 2 bastognekoekjes
- Citroensap- en rasp
- 30 gram (diepvries)bosbessen
- 1 theelepel suiker
Benodigdheden
– Mixer
– Serveerring of eenpersoonsschaaltje met een diameter van 7-9 cm
– Zeef
– Steelpan
Bereidingswijze
Leg de bastognekoekjes in een schaaltje en besprenkel deze met een paar lepels gekookt water. Laat even intrekken. Prak de koekjes fijn, totdat het een glad geheel is zonder klontjes. Druk dit met een lepel op de bodem van de ring of het eenpersoonsschaaltje en plaats het in de koelkast. Doe ondertussen de roomkaas, de kwark, de suiker, een scheutje citroensap en wat citroenrasp in een kom. Klop dit met een mixer tot een luchtig en romig mengsel. Stort dit op de koekjeslaag. Kook de bosbessen met een theelepel suiker op een middelhoge temperatuur in de steelpan. Plet de bosbessen met een lepel. Giet deze door een zeef in een schaaltje, zodat alleen de saus overblijft. Giet de saus voorzichtig over de cheesecake. Verwijder de serveerring of het schaaltje en serveer de cheesecake direct.
Bron: https://datisevenslikken.nl/2020/06/08/cheesecake-iddsi-4/
Benieuwd naar meer recepten? Bekijk ze hier!