Bijgerecht

  • Bijgerecht
  • 15 minuten
  • 10 personen

Watermeloensalade met munt en feta

Voor dit smakelijke tussendoortje heb je maar drie (hoofd)ingrediënten nodig. De verfrissende combinatie van watermeloen, feta en munt is ideaal op een warme zomerdag.

Ingrediënten

  • 1200 gram watermeloen
  • 20 blaadjes munt
  • 220 gram feta
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Snijd de watermeloen in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter en doe deze in een grote schaal. Hak de munt in grove stukken, verkruimel de feta en voeg deze bij de watermeloen. Meng de witte balsamicoazijn en de 4 eetlepels olijfolie en sprenkel de dressing over de salade. Meng het geheel en breng op smaak met een snufje zout en peper.

Variatietip: voeg voor extra verfrissing ook eens stukjes komkommer of ringetjes rode ui toe.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen