Bijgerecht

Bloedworst, karnemelkse pap en kruisbessenjam 5
  • Bijgerecht
  • 3-4 uur
  • 6 personen

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes is een klassiek gerecht. Door de peren lang te koken (meer dan 3 uur) worden ze donkerrood van kleur.

Ingrediënten

  • 1 kg stoofperen
  • 3 dl water
  • 1 kaneelstokje
  • stukje citroenschil
  • 4 eetlepels suiker

Bereidingswijze

  1. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in vieren.
  2. Breng de peren met water, een kaneelstokje, citroenschil en suiker aan de kook.
  3. Stoof de peertjes op een zacht vuur in circa 3 tot 4 uur gaar tot ze zacht en rood zijn.
  4. Voeg indien nodig, in water opgeloste maïzena toe.
  5. Door een scheut rode wijn toe te voegen krijgen de stoofpeertjes een extra lekker smaakje en een dieprode kleur. Vervang daarvoor 1 dl water door 1 dl rode wijn.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons