Eens een keer iets anders proberen? Rodekool en hazelnoten smaken heerlijk samen en de dille maakt het gerecht helemaal af. Lekker met vis en aardappels.
Ingrediënten
- 75 gram hazelnoten
- 350 gram rodekool
- 400 gram bleekselderij
- 2 grannysmithappels
- 1 rode ui
- 30 gram dille
- 3 eetlepels mayonaise
- 200 ml zure room
- 100 gram gedroogde cranberry's
- Zout en peper
Bereidingswijze
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan al roerend goudbruin. Let goed op dat ze niet verbranden. Schud ze uit de pan en laat afkoelen. Hak ze grof.
Schaaf of snijd de rodekool in dunne reepjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en de appels in dunne plakjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Hak de dille fijn.
Doe de rodekool, bleekselderij, appel en ui in een grote kom.
Schep de mayonaise, de zure room, de dille en de cranberry’s door elkaar. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep de dressing door het rodekoolmengsel.
Verdeel de salade over 8 borden. Bestrooi de borden met de noten en serveer.