Bijgerecht

Rodekoolsalade met hazelnoten en cranberry’s
  • Bijgerecht
  • 25 minuten
  • 8

Rodekoolsalade met hazelnoten

Eens een keer iets anders proberen? Rodekool en hazelnoten smaken heerlijk samen en de dille maakt het gerecht helemaal af. Lekker met vis en aardappels.

Ingrediënten

  • 75 gram hazelnoten
  • 350 gram rodekool
  • 400 gram bleekselderij
  • 2 grannysmithappels
  • 1 rode ui
  • 30 gram dille
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 200 ml zure room
  • 100 gram gedroogde cranberry's
  • zout en peper

Eens een keer iets anders proberen? Rodekool en hazelnoten smaken heerlijk samen en de dille maakt het gerecht helemaal af. Lekker met vis en aardappels.

Bereidingswijze

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan al roerend goudbruin. Let goed op dat ze niet verbranden. Schud ze uit de pan en laat afkoelen. Hak ze grof.

Schaaf of snijd de rodekool in dunne reepjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en de appels in dunne plakjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Hak de dille fijn.

Doe de rodekool, bleekselderij, appel en ui in een grote kom.

Schep de mayonaise, de zure room, de dille en de cranberry’s door elkaar. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep de dressing door het rodekoolmengsel.

Verdeel de salade over 8 borden. Bestrooi de borden met de noten en serveer.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen