Bijgerecht

Insalata caprese met pijnboompitten
  • Bijgerecht
  • 20 minuten
  • 8

Insalata caprese met pijnboompitten

Ingrediënten

  • 4 eetlepels (35 gram) pijnboompitten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 takjes vers basilicum
  • 4 bolletjes mozzarella
  • 8 trostomaten
  • snufje zwarte peper

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan al roerend goudbruin. Let goed op dat ze niet verbranden. Schud ze uit de pan en laat afkoelen.

Roer de olijfolie en de balsamicoazijn door elkaar. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.

Snijd de mozzarella en de tomaten in plakjes en leg ze dakpansgewijs, om en om op een bord.

Besprenkel de mozzarella en de tomaten met het balsamico-olijfoliemengsel en bestrooi met de zwarte peper. Strooi de pijnboompitten en het basilicum erover.

Serveer de insalata caprese midden op tafel.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons