Bijgerecht

Insalata caprese met pijnboompitten
  • Bijgerecht
  • 20 minuten
  • 8

Insalata caprese met pijnboompitten

Het is en blijft een heerlijke combinatie: het zoete van tomaat met het romige van mozzarella. Het basilicum maakt het helemaal af – zowel in kleur als in smaak!

Ingrediënten

  • 4 eetlepels (35 gram) pijnboompitten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 takjes vers basilicum
  • 4 bolletjes mozzarella
  • 8 trostomaten
  • snufje zwarte peper

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan al roerend goudbruin. Let goed op dat ze niet verbranden. Schud ze uit de pan en laat afkoelen.

Roer de olijfolie en de balsamicoazijn door elkaar. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.

Snijd de mozzarella en de tomaten in plakjes en leg ze dakpansgewijs, om en om op een bord.

Besprenkel de mozzarella en de tomaten met het balsamico-olijfoliemengsel en bestrooi met de zwarte peper. Strooi de pijnboompitten en het basilicum erover.

Serveer de insalata caprese midden op tafel.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen