Ouderwetse huzarensalade, klinkt bij iedere bewoner bekend in de oren. Deze rijkversierde salade is makkelijk en snel te bereiden.
Ingrediënten
- 750 gram aardappelen
- 80 gram augurk
- 5 eieren
- 250 gram hamblokjes
- 200 gram doperwten (diepvries)
- 1 takje peterselie
- 8 eetlepels mayonaise
- 5 eetlepels crème fraîche
- 2,5 theelepel mosterd
- 5 eetlepels zilveruitjes
- Salade bladeren
- Peper en zout
Bereidingswijze
Kook een pan met water en voeg een snufje zout en de aardappelen toe. Kook 20 minuten gaar. Kook ondertussen de eieren 8 minuten gaar en de diepvries doperwten ongeveer 6 minuten. Giet de aardappelen en eieren af en spoel af met koud water. Snijd de aardappelen in blokjes. Snijd de augurk en één ei in kleine stukjes. Meng de aardappelen, augurk en het ei samen met de mayonaise, mosterd, peterselie (fijngehakt), crème fraîche en een snuf zout en peper. Voeg vervolgens de doperwten en hamblokjes toe en meng het door elkaar. Verdeel de salade bladeren over een grote schaal of kom, schep de huzarensalade erin en garneer met de overige vier eieren en zilveruitjes.
Benieuwd naar meer recepten? Bekijk ze hier!