Bijgerecht

Griekse salade
  • Bijgerecht
  • 20 minuten
  • 8

Griekse salade

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 8 tomaten
  • 2 groente paprika's
  • 1 rode ui
  • 200 gram fetakaas
  • 25 zwarte olijven
  • Voor de dressing
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Snijd komkommers in halve boogjes en de tomaten in partjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen.

Doe de komkommer, de tomaten, de paprika en de rode ui in een schaal. Verkruimel de fetakaas en voeg deze met de olijven toe aan de schaal.

Meng de ingrediënten voor de dressing en giet deze in de schaal. Schep alles goed om en serveer.

Tip: Deze salade kan tot een halfuur van tevoren worden gemaakt – en gemengd. De smaken hebben dan tijd om op elkaar in te werken.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen