Ingrediënten
- 2 komkommers
- 8 tomaten
- 2 groente paprika's
- 1 rode ui
- 200 gram fetakaas
- 25 zwarte olijven
- Voor de dressing
- 2 eetlepels rodewijnazijn
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels gedroogde oregano
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Snijd komkommers in halve boogjes en de tomaten in partjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
Doe de komkommer, de tomaten, de paprika en de rode ui in een schaal. Verkruimel de fetakaas en voeg deze met de olijven toe aan de schaal.
Meng de ingrediënten voor de dressing en giet deze in de schaal. Schep alles goed om en serveer.
Tip: Deze salade kan tot een halfuur van tevoren worden gemaakt – en gemengd. De smaken hebben dan tijd om op elkaar in te werken.