Bijgerecht

  • Bijgerecht
  • 25-30 minuten
  • 10 personen

Geroosterde spruitjes met pecannoten

In Engeland wordt de spruit gezien als een traditionele groente tijdens het kerstdiner. Veel mensen kiezen er niet voor om de spruit te serveren omdat velen de bittere smaak niet lekker vinden. Toch kun je met de spruitjes veel kanten op. Zoals in deze traybake, de spruitjes blijven knapperig en dat geeft deze side-dish een extra bite.

Ingrediënten

  • 3 tenen knoflook
  • 1 kilo kleine spruiten
  • 200 gram pecannoten

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 200 °C.

Snij de knoflook fijn en halveer de spruiten. Hak ook de noten grof, meng dit met de knoflook en spruiten en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het vervolgens in het midden van de oven in ca. 15-20 minuten gaar.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen