Bijgerecht

Gepofte aardappel met bieslookkwark
  • Bijgerecht
  • 1 uur en 15 minuten
  • 8

Gepofte aardappel met bieslookkwark

Ingrediënten

  • 8 grote kruimige aardappels
  • 250 gram Campina milde kwark
  • 15 gram verse bieslook
  • zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Boen de aardappels goed schoon (schillen doen we niet) en wikkel ze in aluminiumfolie. Pof de aardappels 1 uur in de oven.

Schep de kwark in een kom. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de kwark. Schep goed om met zout en peper naar smaak.

Prik na 1 uur poffen met een vork of prikker door het aluminiumfolie in een van de aardappels. Glijdt de prikker zonder weerstand in de aardappel, dan zijn ze gaar. Zo niet, pof ze dan nog wat langer.

Vouw het aluminiumfolie voorzichtig open, snijd de aardappels kruislings in en duw ze iets open. Rul eventueel de binnenkant van de aardappel met een vork wat op. Schep de bieslookkwark op de aardappels of serveer het kommetje er apart erbij.

Heb jij ook een interessant recept?
Deel het met ons