FrieslandCampina en de Nieuwe Melkboer gaan samenwerken

Een cappuccino met soja schuim. Ooit al eens gehad? Of een plantaardige shake? Plantaardige producten zijn populairder dan ooit en de vraag blijft alleen maar toenemen. In een tijd waarin consumenten minder dierlijke producten willen eten en drinken is het niet verrassend. In de supermarkt, bij de groothandel of in de horeca wordt het aanbod plantaardige producten steeds groter. Meer en meer bedrijven denken daarom aan alternatieven voor zuivel. En toen was er ineens de Nieuwe Melkboer. Anders dan de klassieke melkboer speelt de Nieuwe Melkboer in op de groeiende vraag naar plantaardige zuivelalternatieven en lokale producten. Zij leveren namelijk de eerste soja-alternatieven voor melk en yoghurt van Nederlandse bodem. Lokaal verbouwd dus. En dat is goed voor de wereld, maar ook voor de boer!

De Nieuwe Melkboer is een initiatief van het familiemelkveebedrijf van de familie Grobben uit Enschede. De jongste generatie Bart en Tom Grobben starten de transitie naar een plantaardige ‘boerderij’. Bart en Tom maken plantaardige alternatieven voor zuivelproducten van lokale producten met extra aandacht voor mens, dier, milieu en klimaat. Sinds kort werken de Nieuwe Melkboer en FrieslandCampina samen. Door de samenwerking kan De Nieuwe Melkboer gebruik maken van de kennis en expertise van FrieslandCampina om door te ontwikkelen en te groeien in de plantaardige markt.

De Nieuwe Melkboer vertelt het zelf zo: ‘Sinds november 2020 is onze sojadrink te verkrijgen. De soja die wij gebruiken komt 100% uit Nederland, dit maakt het een lokaal product. Naast dat onze sojadrink een duurzaam en plantaardig product is, is het ook nog eens lekker en gezond. Wij willen andere Nederlandse boeren laten zien en inspireren dat het ook anders kan: plantaardig!’
FrieslandCampina is ook enthousiast: ‘We vinden het heel mooi dat De Nieuwe Melkboer voortkomt uit het melkveebedrijf van één van onze leden en ondersteunen Bart en Tom dan ook graag bij het realiseren van hun droom.’

Waarom soja?

Sojadrink kan een geschikt alternatief voor zuivel zijn. Sojadrink bevat plantaardig eiwit (3 gram eiwit per 100 ml sojadrink) en onverzadigd vet en bevat ijzer en vitamine B1. Vervang je zuivel helemaal door soja? Kies dan voor soja-alternatieven met toegevoegd calcium en vitamine B12. Zo krijgen de bewoners voldoende belangrijke voedingsstoffen binnen.

 

 

Cookies op Voeding in de Zorg

Om je de best mogelijke ervaring op onze website te kunnen bieden maken we gebruik van cookies. Door deze te accepteren geef je ons toestemming om deze cookies te plaatsen. Wil je liever niet alle soorten cookies toestaan? Dan kun je zelf je cookievoorkeuren aanpassen. Je kunt je voorkeuren natuurlijk ook altijd op een later moment wijzigen. Meer informatie vind je in ons Privacy Statement.

Cookievoorkeuren aanpassen