Hét online magazine voor zorgmedewerkers

Toetjes en kalfjes

  • Editie 16
  • april 2019

Het toetje, een heerlijk Nederlandse traditie die wij danken aan de Rus Alexander Koerakin. Hij vond dat je na het afruimen van de tafel een dessert verdiende. Over ‘dessert’ hebben wij het in de volksmond niet meer; dankzij het merk Mona gebruiken wij liever ‘toetje’.

Het toetje is een mooi moment van de dag. Niet alleen zitten er allerlei verschillende voedingsstoffen in, het biedt ook de kans om eens extra aandacht te besteden aan de bewoners. Een ouderwets toetje doet denken aan vroeger, dat levert vast mooie gesprekken op. Wij geven je daarom tips over hoe je dit zonder al te veel gedoe speciaal kunt maken. En natuurlijk checkten wij de feiten over het toetje.

Lees verder

Stem nu op jouw favoriet!

Wie wordt dé Zorgmedewerker van 2019? Uit alle aanmeldingen zijn 9 finalisten geselecteerd met ieder een bijzonder verhaal en veel passie voor de zorg. Stem op jouw favoriet en wie weet wint zij de titel Zorgmedewerker van het Jaar, een feestelijke uitreiking en een Efteling Bosrijkarrangement voor 6 personen.